Nieuws

Donatie vanuit het lokale Coöperatief Dividend van Rabobank Het Nieuwe Land

Donatie vanuit het lokale Coöperatief Dividend van Rabobank Het Nieuwe Land

Heel positief nieuws!

De Rabobank heeft positief beslist over onze aanvraag voor een donatie vanuit het lokale Coöperatief Dividend van Rabobank Het Nieuwe Land. De Rabobank is heel positief over ons initiatief omdat we hiermee direct verschillende maatschappelijke thema’s raken welke de Rabobank een warm hart toe draagt.

Op 24 november 2023 heeft onze penningmeester Ruud Poort een symbolische cheque ter waarde van 25.000 Euro in ontvangst genomen.

We zijn heel blij met deze donatie! Hartelijk dank aan de Rabobank Het Nieuwe Land. 

 

 

“Lekker lokaal markt” – 4 november 2023

“Lekker lokaal markt” – 4 november 2023

Veel animo en interesse

Wij stonden met onze marktkraam bij de Rode Schuur op het terrein van IVN Zeewolde bij de “Lekker Lokaal markt” als afsluiting van de landelijke klimaatweek. Wat past nou beter bij “Lekker lokaal” dan een coöperatieve dorpsboerderij?

We hadden dan ook heel veel animo en interesse voor het Herenboeren concept en de coöperatieve dorpsboerderij. Een aantal bezoekers van de kraam hebben aangegeven  Vrienden van te willen worden. 

Dank aan IVN Zeewolde en de gemeente Zeewolde voor de top organisatie van dit evenement.

 

 

Zeewolde bij de Pinken – 2 september 2023

Zeewolde bij de Pinken – 2 september 2023

Een mooie marktkraam

Wij stonden op het kerkplein met een mooie marktkraam. We konden een voorbeeld voedselpakket laten zien van de Herenboerderij Willemshoeve, goed gevuld met Venkel, zoete aardappelen, aardappelen, courgette en wortels. Voldoende om lekker een week van te genieten.

 

We hebben veel interessante gesprekken gevoerd en vragen beantwoord. Er was veel interesse in de coöperatieve dorpsboerderij. Hopelijk zien we dit interesse ook terug in de aanmelding tot  Vrienden van.

Bijeenkomst vervolgstappen – woensdag 21 juni 2023

Bijeenkomst vervolgstappen – woensdag 21 juni 2023

De bijeenkomst in vogelvlucht 

Ongeveer 30 geïnteresseerden hebben gisteren het vervolg op de informatieavond van 6 juni bijgewoond. Het was een interessante avond met goede discussies en veel vragen die allemaal door het bestuur van Stichting Nieuw Horst beantwoord konden worden.
De doelstelling van de avond was deels informatie delen over de voorgeschiedenis en de stand van zaken, waaronder ook de werving “Vrienden van”. Je kan vriend(in) worden op https://stichtingnieuwhorst.nl/vrienden-van/
Een van de belangrijkste volgende stappen (naast het verwerven van grond) is de formatie van de Kartrekkersgroep van de coöperatieve boerderij. Naast de rol van de voorzitter, penningmeester en secretaris is er ook een grondgroep en communicatiegroep nodig.
Daarnaast is het essentieel om invulling te geven aan de werkgroep Zorg.
Als je graag in een van de twee groepen mee wil werken, kan je je melden via een e-mail naar info@stichtingniewhorst.nl
Goede communicatie tussen alle betrokken werkgroepen en het bestuur van Stichting Nieuw Horst is essentieel. Als je ideeën hebt hoe dit het beste form gegeven kan worden, horen we dit graag. Meer informatie over het Herenboerenconcept kan je vinden in de presentatie van Zaza Versteeg

 

Informatieavond – vervolg – woensdag 21 juni 2023

Informatieavond – vervolg – woensdag 21 juni 2023

Kom naar het vervolg van de informatieavond 

Op 21 juni komt er een vervolg op de eerst informatieavond. Op deze avond kan je alle open vragen stellen, in discussie gaan met het bestuur van Stichting Nieuw Horst en kunnen we samen de eerste stappen zetten om aan de coöperatieve dorpsboerderij Zeewolde te werken. Heb je zin om actief te worden als kartrekker, dan maak dat vooral kenbaar. 

Waar: De Roode Schuur, Zeewolde (Dasselaarweg 29), indien je met de auto komt, a.u.b. parkeren op de parkeerplaats van de Begraafplaats.

Start: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

 

Informatieavond dinsdag 6 juni 2023

Informatieavond dinsdag 6 juni 2023

Kom naar onze informatieavond!

Voor geïnteresseerden houden wij op dinsdag 6 juni een informatieavond in De Verbeelding! Vanaf 19:30 uur is iedereen van harte welkom en om 20:00 starten we met het programma. Na een inleiding zullen we u verdere toelichting geven op dit prachtige duurzame initiatief in onze woonplaats. Er is alle ruimte voor een interactieve gedachtewisseling en sluiten af om 22:00.

Samen met bewoners, instellingen en bedrijven voegen we enkele bijzondere elementen toe aan ons dorp: een coöperatieve dorpsboerderij voor natuurvriendelijke voedselproductie en dagbesteding, en nieuwe educatieve en recreatieve  mogelijkheden aan de randen van ons dorp. Dit alles komt samen in Nieuw Horst, een bijzonder landgoed waarin deze elementen elkaar versterken. We werken samen met Herenboeren Nederland om duurzaam voedsel te produceren, respectvol om te gaan met de natuur en een rechtvaardige verdeling van de opbrengsten te garanderen. Onze coöperatie leunt op het bewezen verdienmodel van ca. 15 Herenboerderijen die ons voorgingen en heeft geen winstoogmerk.

Dat kan binnenkort ook in ons dorp en daar hebben we Vrienden van de dorpsboerderij voor nodig! Als vriend(in) van de dorpsboerderij bent u aspirant-lid en helpt u in belangrijke mate om de boerderij gerealiseerd te krijgen. U verzekert zich zelf in ieder geval van een certificaat/deelname als lid bij de start van de coöperatie. Ook kunt u met de initiatiefnemers meedenken en meedoen aan de verdere ontwikkeling van de coöperatie en het Landgoed Nieuw Horst.

Nieuwsgierig geworden of wilt u meedenken? Kom dan zeker naar onze informatieavond!